Jag älskar dadelbollar av alla dess slag! De är ta mig tusan godare än chokladbollar. Jag vet att detta påstående kan uppröra. Jag är ledsen för det. Men det är helt enkelt så det är.

Jag fikar gärna glutenfritt om det går. Och de här bollarna är såväl goda som glutenfria (och laktosfria). De smakar äpplekaka respektive morotskaka och passar alldeles perfekt på höstturen ut i skogen. Lite gött kaffe och fikat är klappat och klart.

Dadelbollar (ca 15 st)

  • 10 urkärnade färska dadlar
  • 2,5 dl naturella cashewnötter
  • 1 äpple alternativt morot
  • Kanel alternativt kardemumma
  • En nypa havssalt
  • Kokosflingor

Skala och riv äpplet / moroten grovt. Mixa med dadlar, cashewnötter och havssalt i en matberedare.

Tillsätt kanel om du gör äpplebollar och kardemumma om du gör morotsbollar. Bäst är att smaka av så att du får så mycket smak som du gillar. Jag vräker gärna på så att de blir riktigt kryddiga och smakrika.

Forma till små bollar och rulla i kokosflingor.

Förvara i kylen. Eller i frysen. De fryser aldrig riktigt utan kan tas upp och ätas nästan på momangen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *