Jag avgudar Snickers. Och det här är dadelbollsvarianten av en Snickers kan man nästan säga. Det skulle väl vara pricken över i att doppa bollarna i smält choklad, men det blir för mycket. Enligt mig då. Du gör ju som du vill…

Bollarna är både gluten- och laktosfria. Och prima att ha med i ryggsäcken för att bjussa på till kaffet när du är ute och traskar. Gillas både av barn och vuxna.

Dadelbollar (ca 15 st)

  • 10 urkärnade färska dadlar
  • 2,5 dl salta jordnötter
  • 1,5 msk kakao
  • En knivsudd vaniljpulver
  • Kokosflingor

Mixa dadlar, jordnötter, kakao och vaniljpulver. Forma till små bollar och rulla i kokosflingor.

Förvara i kylen. Eller i frysen. De fryser aldrig riktigt utan kan tas upp och ätas nästan på momangen.

Dadelbollar med jordnötter och kakao
Kaffe

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *