En hösttur på Dumme Mosse

Jag vaknade och kände mig upprymd. För första gången på länge kändes mitt trilskande knä redo för en promenad, och framför mig låg en ledig och planlös söndag. Det passade perfekt för en tur till Dumme Mosse.

Den första turen dit ägde rum under en kall och frostig nyårsafton, så det skulle bli spännande att nu få se mossen i höstskrud. Jag gissade på att det skulle vara en härlig syn, men det var faktiskt snäppet bättre än jag hade hoppats på.

Rotvälta

Sanna Lund på en spång

Det stod snart klart att spångarna, som utgör själva leden, hade bytts ut och breddats rejält. Det var en riktig fröjd att vandra och många gånger kunde Sven och jag gå sida vid sida, medan vi tjattrade om ditt och datt. Och knät, ja det höll turligt nog.

Himlen var matt blågrå och tjock av moln, skogen fortfarande murrigt grön och mossen gyllene – ja nästan glödande på sina ställen.

Hållplats lilla tjärnen

Hållplats lilla tjärnen

Vid den lilla tjärnen fanns också nya bord och stolar byggda för jättar. Men även småfolk som jag och Sven kunde sitta där i godan ro och sippa kaffe medan solen då och då glimmade till. Plommonen som jag hade köpt på torget dagen innan var dessutom nedrans söta och goda. Heja sensommarens frukter!

Ryggsäck från fjällräven

Dagen till ära fick min nyinköpta Foldsack No. 1 följa med. Den är bra mycket skönare än en Kånken, vars remmar skaver efter en kvart. Det hjälper inte hur käck den är till utseendet. Den klarar inte tyngder i kombination med lite längre turer.

Men den här roströda ryggsäcken använder jag numera dagligen! Den är såväl jobbväska, som enklare övernattningsväska och såklart en bra vandringskompis. Det är fint när något kan användas till mycket.

Kaffe och lilla tjärnen

Kaffe och lilla tjärnen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *