Sayonara Wild Hearts i högtalarna. Dunk, dunk. Sol genom takluckan. Ibland ett ettrigt fågelkvitter när Sven öppnade upp. Och så jag med ett fast grepp om ratten. Svettiga handflator. Men snart lossade det. Blev ledigt och lätt. Det var första gången som jag körde vår nya bil.

Det är ju nu det ska ske har jag tänkt. Det är nu jag ska bli av med köra bil-rädslan som satt sig så hårt. En tur i taget. Mot mer frihet.

Vi hade knappat in Norra Kvills nationalpark i GPS:en. Gjort upp en ladda bilen-rutt i appen A Better Routeplanner. En rutt som under eftermiddagen skulle innebära en avstickare till Vimmerby laddstation, samt en ljummen korv i bröd med kall Pucko på en snålblåsig parkering. Sånt som måste ske på långturer.

Laddstation
A Better Route Planner
Sven och Skogsbullebilen

Norra Kvills nationalpark var något nytt. Något outforskat. På väg att leva upp efter den milda vintern. Det var blott tidig april den dagen, men solen värmde gott framåt lunchtid. Och apropå lunch så var det just det vi inledde med. Linssoppa och tjocka ostbitar i fjolårsgräs på Näckön. Ett par spångar från parkeringen.

Matsäck

Sen snörde vi åt skorna ordentligt. Och tog oss an den så kallade lilla Idgölenrundan (4 km). Inte den stora Idgölerundan (2,5 km), som trots sitt namn alltså är den lilla av de två lederna. Men namnet har med gölarna att göra, snarare än längden.

Den lilla (som alltså är lång) är ganska jobbig på sina ställen. En hel del uppåt och nedåt. På sina ställen är det rep för att kunna ta sig upp (eller snarare dra sig upp) utan att ramla. Men den är väl värd mödan då man får utsikten från Idhöjden.

Den stora (som alltså är kort) passar alldeles ypperligt med barn (och andra som inte orkar att knata i jobbig terräng). Båda går genom mullig skog och bland stora stenblock. Och passerar förbi blå gölar.

Lilla Idgölen
Sanna på en sten
Ormbunke
Fika
Idhöjden

Sen bar det alltså av mot Vimmerby. För en laddstund med bilen. Och så den där korven och Puckon. I snålblåst. Vid ett Sibylla. En dag i april.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *