Jag heter Sanna Lund och just nu bor jag i en stad. Närmare bestämt i Jönköping. Men jag har inte alltid bott här. Jag växte upp i en skog i Västergötland. Bland porlande bäckar, gigantiska stenar (som hade kastats dit av jättar) och massvis av granar.

Jag tänkte inte på skogen på den tiden. Den var där varje dag och jag var i den hela tiden. Jag utforskade, byggde kojor och bara var. När jag blev äldre gick jag många promenader i den. För att tänka eller inte tänka alls.

Men nu när jag bor i stan så saknar jag att ha den in på knuten. Även om stan är bra på olika sätt, är det i skogen som jag samlar kraft och mår som allra bäst.

En dag kommer jag bo i skogen igen. Men fram till dess försöker jag ta mig ut dit ändå. Till fots, på cykel, via buss eller i en hyrd bil.

Jag letar nya vandringsleder och mysiga naturplatser i Jönköpingstrakten, men också i krokarna kring Tiveden där min familj har sin stuga – Sommarbo. Här på Skogsbulle delar jag mina stunder och utflykter i skogen med dig. Och allt som hör därtill på ett eller annat sätt.

Så packa ryggsäcken full med fika, kanske en extra tröja samt en god bok, och följ med ut. Ut genom dörren. Ut i skogen.

Mer om mig och vad jag gör när jag inte är i skogen finns på sannalund.se. Du når mig på hej@sannalund.se. Jag finns även på Instagram.

En brasa vid en sjö
Sanna Lund i skogen