Jag heter Sanna Lund och just nu bor jag i en stad. Närmare bestämt i Jönköping. Men jag har inte alltid bott här. Jag växte upp i en skog i Västergötland. Bland porlande bäckar, gigantiska stenar (som hade kastats dit av jättar) och massvis av träd.

Jag tänkte inte direkt på skogen på den tiden. Den var ju där varje dag och jag umgicks med den hela tiden. Promenerade, byggde kojor och bara var. Men nu när jag bor i stan så saknar jag att ha den nära. Även om stan är bra på olika sätt så är det i skogen jag samlar kraft och mår som allra bäst.

En dag kommer jag bo mitt ute i skogen igen. Men tills dess försöker jag ta mig ut dit ändå. Till fots, på cykel, via buss eller i en hyrd bil.

Jag letar nya vandringsleder och mysiga platser här i Jönköpingstrakten, men också i krokarna kring Tiveden där min familj har sin sommarstuga. Här på sajten delar jag mina stunder och utflykter i skogen med dig. Och allt som hör därtill på ett eller annat sätt.

Så packa ryggsäcken full med fika, kanske en extra tröja samt en god bok, och följ med ut. Ut genom dörren. Ut i skogen.

En brasa vid en sjö

Sanna Lund i skogen

Mer om mig och vad jag gör när jag inte är i skogen finns på sannalund.se. Du når mig på hej@sannalund.se. Jag har varken Facebook eller Instagram igång. Det skulle ta för mycket tid (och energi). Tid som kan spenderas på annat håll. Exempelvis i skogen…