Stora fjället-rundan i Granvik

Vi tog Skogsbullebilen längs den smala och knaggliga vägen två gånger i somras. Då när myggen började komma och blåbären var mogna.

Det är inte svårt att hitta dit, men det är just smalt och knaggligt. Det är inte lätt om man får möte. Men det är värt att leta sig in i skogen för att parkera vid P-plats Ormahålan innan Granvik i Tiveden.

Här utgår flera leder. Bland annat Granviksleden som vi brukar traska några gånger på året, men också Stora fjället-rundan. Den är ingen lång promenad – 4 km – men den tar ändå knappa timmen eftersom det går mycket upp och ner. Och så vill man såklart plocka bären i säsong.

Det går att slå ihop Granviksleden med Stora Fjället-rundan och på så vis få en rejälare tur. Då kan du med fördel parkera i Granvik vid vandrarhemmet istället. Inte lika svår väg för bilen.

Hur som haver kan man traska bland ris, tallar och gamla torpgrunder. Blicka ut över Krokasjön eller Stora Ormahålan. Kanske speja efter bäver eller sjörået. Ja och äta så att munnen blir blå.

Sanna Lund
Blåbär
Sven plockar blåbär
Sanna Lund
Ormbunke
Sjö
Sanna och SVen
Blåbärsplock

1 kommentar

  1. Dessi 31 oktober, 2020 at 17:57

    Härliga bilder! Jag tänkte på din blogg när jag å min kille smet in i skogen för att undvika folk på vandringsleden idag, vi satte oss på en trädstam och åt bulle – skogsbulle! 😀

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *